Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

 

Dnia 9 stycznia 2015 r. uczennice klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych reprezentowały naszą szkołę na okręgowej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności i Żywieniu w Tczewie. Zajęły bardzo wysokie miejsca _ Agnieszka Nyks 8 miejsce, a Anna Wojtuń - 14 miejsce. W Olimpiadzie uczestniczyło 50 uczniów szkół ponadgimnazjalnych, czyli z techników i liceów. Tematem wiodącym tegorocznego konkursu było - Bezpieczeństwo żywności, tak więc uczestnicy musieli wykazać się wiedzą nie tylko o żywności, ale także  z chemii i biologii, a pytania w teście były bardzo trudne. Uczennice były jednymi z młodszych uczestników, tak też w przyszłym roku mają większe szanse, aby dostać się do etapu centralnego.

Dziewczynom serdecznie gratulujemy!