Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

W dniu 4 października młodzież z klas Technikum żywienia i usług gastronomicznych miała okazje zwiedzać Międzynarodowe Targi Poznańskie POLAGRA 2018. Podczas targów spotkali m.in. Grzegorza Gniecha, który jest aktualnym Mistrzem Polski i Vice Mistrzem Świata w Carvingu.

Uczniowie przy okazji pobytu w Poznaniu, uczestniczyli w zajęciach w Warsztatowni Muzeum Czekolady.

 

  
Wczoraj tj. 8.10 klasa 2 Ti byla na wycieczce w Gdyni. W programie wycieczki znalazł się laserowy painball, łucznictwo i kino. Rywalizacja w każdej konkurencji była wyrównana, a uczniowie pozytywnie zmęczeni wrócili do domów. Krótka fotorelacja w galerii.
 
 

Etap szkolny Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych odbędzie się dnia 26 października na 3 godzinie lekcyjnej w szkolnej Auli. Zgłoszenia osób chętnych u nauczycieli przedmiotów zawodowych przyjmowane są do 22 października:

  • blok żywności - pani Alina Szymkowicz
  • blok agrobiznesu - pani Ewa Borowiak
  • blok produkcji roślinnej i mechanizacji rolnictwa - pan Piotr Fiuk
  • blok architektury krajobrazu - pani Iwona Dalka

Zachęcamy do udziału!

W Bytowie odbyła się Gala Powiatowa podsumowująca powiatowy etap konkursu na prezentację multimedialną "Pomorskie drogi do Niepodległej" dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Naszą szkołę reprezentowały uczennice z klasy II TE/TAK tj. Alicja Defińska, Natalia Westfal i Agata Francik, które przygotowały prezentację pt. "Z myślą o matce - Józef Inicki - bohater ziemi człuchowskiej".

Po części galowej odbyła się projekcja filmu "Kamerdyner", którego historia inspirowana była prawdziwymi wydarzeniami losów Polaków, Kaszubów i Niemców w pierwszej połowie XX stulecia.

Ognisko integracyjne klas pierwszych. Fotorelacja ze spotkania klas I TI, I TAK/TA.