Prowadzimy nabór do klas I absolwentów szkół podstawowych i gimnazjum w zawodach:
Technik Agrobiznesu
Patron kierunku
Charakterystyka zawodu:
- wykonywanie prac związanych z prowadzeniem produkcji roślinnej i zwierzęcej
- prowadzenie sprzedaży zwierząt i produktów rolnych
- prowadzenie prac związanych z przetwórstwem spożywczym
- organizacja prac i prowadzenie dokumentacji przedsiębiorstwa w agrobiznesie
Technik Architektury Krajobrazu
Patron kierunku
Charakterystyka zawodu:
- opracowywanie projektów roślinnych oraz obiektów małej architektury krajobrazu
- urządzanie i pielęgnacja roślinnych obiektów architektury krajobrazu
- budowa i konserwacja obiektów małej architektury krajobrazu
Technik Ekonomista
Charakterystyka zawodu:
- prowadzenie dokumentacji biurowej, magazynowej i procesu sprzedaży
- sporządzanie dokumentacji kadrowo-płacowej
- prowadzenie ewidencji rozliczeń podatkowych
- prowadzenie gospodarki finansowej jednostek organizacyjnych
Technik Geodeta
Srebrne Technikum w rankingu Perspektyw 2018
Charakterystyka zawodu:
- zakładanie i pomiar osnowy oraz wykonywanie pomiarów sytuacyjnych i wysokościowych terenu
- sporządzanie opracowań geodezyjnych i kartograficznych, tj. mapy, szkice, projekty
- geodezja inżynieryjna w budownictwie
- wznawianie i wyznaczanie punktów granicznych, wykonywanie podziałów nieruchomości
- aktualizacja i modernizacja danych państwowego zakładu geodezyjnego i kartograficznego
Technik Informatyk
Złote Technikum w rankingu Perspektyw 2019
Charakterystyka zawodu:
- administrowanie systemami operacyjnymi
- serwisowanie i naprawa urządzeń techniki komputerowej
- przygotowanie i eksploatacja lokalnej sieci komputerowej
- tworzenie i administrowanie stronami internetowymi, bazami danych i systemami zarządzania treścią
Technik Turystyki na Obszarach Wiejskich
Charakterystyka zawodu:
- przygotowywanie i sprzedaż imprez i usług turystycznych na obszarach wiejskich
- realizowanie i rozliczanie imprez i usług turystycznych
- organizowanie prac w gospodarstwie rolnym
- organizacja działalności agroturystycznej i obsługa klienta
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
Brązowe Technikum w rankingu Perspektyw 2019
Charakterystyka zawodu:
- przygotowywanie dań zimnych, gorących i deserów
- przechowywanie żywności i wydawanie dań
- planowanie i organizowanie żywienia z uwzględnieniem alternatywnego sposobu żywienia
- ekspedycja potraw i napojów
Szkoła Branżowa I stopnia w zawodzie cukiernik —> NOWOŚĆ!
Charakterystyka zawodu:
- sporządzanie półproduktów i wyrobów cukierniczych
- wykonywanie dekoracji cukierniczych
- magazynowanie surowców i wyrobów cukierniczych
- stosowanie maszyn i urządzeń w produkcji wyrobów cukierniczych