Etap centralny XXV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
Część pisemna zawodów III stopnia wyłaniająca finalistów Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności odbyła się w dniu 11 marca 2021 r. w formie on-line,w godzinach porannych. Etap ten został przeprowadzony przez certyfikowane Centrum Egzaminów Testowych Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Wsórd uczestników walczących o najwyzsze tytuły w Polce są Patryk Wójciszyn i Marta Butowska z kl. 2 technikum żywienia.
Dzisiaj uczestnicy pisali test z częci teoretycznej, natomiast część praktyczna planowana jest w formie stacjonarnej w dniu 19 marca 2021 r. w Szczecinie. Od wyników testu zależy, czy zostaną zakwalifikowani do udziału w częći praktycznej. W eliminacjach okręgowych zdobyli 7 i 10 miejsce w Polsce spośród 600-set uczestników.
Trzymamy kciuki i czekamy na wyniki!