Finał Bitwy na Drobiowe Smaki 3
9 kwietnia 2024r. w Warszawskim Instytucie Kulinarnym Transgourmet, rozpoczął się kolejny, już finałowy etap kulinarnego Ogólnopolskiego Konkursu BITWA NA DROBIOWE SMAKI 3. Wśród uczestników nasi uczniowie Antek Szmurło i Paweł Szulta pod okiem Pani Kingi Chmary. W pierwszym etapie konkursu, który odbył się w styczniu 2024r., również w Warszawie, nasi uczniowie zdobyli I miejsce i zakwalifikowali się do etapu ogólnopolskiego.
Po eliminacjach, które odbyły się pierwszego dnia, jury wytypowało 8 drużyn. Do boju o tytuł Mistrza Drobiowego Smaku staneli także nasi uczniowie. Poziom uczestników był bardzo wysoki, a ścisły finał wyłonił trzy naljepsze drużyny. Organizatorzy podkreślają, że talent młodych kucharzy przerósł ich oczekiwania. Jest nam niezmiernie miło, że znaleźliśmy się w tak zacnym gronie ogólnopolskiej czołówki szkół gastronomicznych. Serdecznie gratulujemy zwycięzcom i cieszymy się, że w Agrobiznesie są zdolni kucharze !